Tehnologiile BICO sunt proiectate pentru armarea sistemelor tale.

Deoarece obiectivul nostru este sa fim mereu focusati pe inovatie, dezvoltare si optimizare, am pus bazele unui parc tehnologic versatil care ne permite ca, printr-o cooperare stransa cu clientii nostri, sa dezvoltam produse perfect adaptate cerintelor lor individuale.

Fie ca vorbim de plasa din fibra de sticla pentru armarea sistemelor ETICS, plasa din fibra de sticla pentru ranforsarea, prin laminare, a produselor industriale, armaturi laminate din fibra de sticla care combina perfect proprietatile straturilor din care sunt compuse (netesut si plasa din fibra de sticla) sau alte produse adiacente precum profilele cu plasa din fibra de sticla si alte solutii compuse prin laminarea plasei pe materiale netesute, folii, filme, hartii, tehnologiile de productie BICO sunt implementate special pentru a garanta respectarea celor mai ridicate standarde de calitate din industria textilelor tehnice si ne permit sa dezvoltam continuu un portofoliu variat de produse.

Va prezentam tehnologiile care stau la baza
versatilitatii produselor BICO

TESERE (LENO):

Flota de razboie rapier si cu jet de aer ne permite sa producem plasa din fibra de sticla specializata pentru armarea sistemelor de izolare termica la exterior (ETICS), cu respectarea celor mai inalte standarde de calitate, impuse de agrementele nationale sau europene, din industria materialelor de constructii.

Plasa din fibra de sticla dezvoltata prin tehnologia de tesere de tip LENO are avantajul a oferi o rezistenta ridicata la rupere si alungire in mediul alcalin din suprafetele cu un strat mediu sau gros de tencuiala.

TRICOTARE

In industria textilelor tehnice, prin tricotarea firelor din fibra de sticla se pot obtine produse cu structuri diferite, adaptate cerintelor aplicatiilor finale in care sunt integrate.

Implementata cu succes in zona noastra de productie, tehnologia de tricotare ne permite sa producem plasa din fibra de sticla destinata consolidarii tencuielilor interioare si exterioare.

LAID SCRIM

BICO Industries are expertiza si resursele necesare productiei plasei din fibra de sticla proiectata special pentru ranforsarea, prin laminare, a produselor industriale.

Aceasta plasa din fibra de sticla este realizata printr-un procedeu tehnologic cunoscut la nivel mondial sub denumirea de “laid scrim”, prin care firele din fibra de sticla cu filament continuu sunt asezate intr-o structura cu ochiuri deschise iar lipirea dintre firele longitudinale si transversale este realizata prin sudura chimica.

Cu ajutorul principiului descris mai sus, plasa din fibra de sticla produsa prin tehnologia “laid scrim” are avantajul de a fi cu minim 20% mai subtire decat o plasa tesuta si este croita pentru a fi inclusa intr-un proces de laminare caracteristic productiei de materiale compuse din doua sau mai multe straturi laminate, ca: membranele pentru acoperis, membranele din material plastic, foliile pentru acoperis, foliile din aluminiu, materiale de izolare termica si alte materiale care au tendinta de a se rupe cu usurinta (materiale netesute, folii, filme, hartii …).

LAMINARE

Prin laminarea plasei pe materiale netesute din fibra de sticla am reusit sa combinam proprietatile celor doua straturi pentru dezvoltarea unor armaturi din fibra de sticla care imbunatatesc substantial proprietatile mecanice ale produselor in care acestea sunt integrate.

Datorita compatibilitatii dintre straturile laminate, armaturile din fibra de sticla BICO sunt ideale pentru ranforsarea membranelor bituminoase sau din material plastic, fiind stratul suport care oferta flexibilitate, stabilitate dimensionala si rezistenta ridicata la strapungere.

ADIACENTE

BICO Industries detine o capacitate importanta de productie coltare din PVC sau ALUMINIU, cu plasa din fibra de sticla, utilizate pentru rigidizarea, protectia si estetizarea colturile exterioare in cadrul suprafetelor finisate cu diferite tipuri de tencuiala.

Avem experienta si resursele tehnologice necesare pentru a dezvolta solutii de armare inovative, adaptate cerintelor din industria textilelor tehnice, prin inlocuirea firului din fibra de sticla cu fire de poliester (PES) si laminarea plasei din fibra de sticla sau poliester pe diverse materiale netesute.

Dezvoltarea continua a tehnologiilor BICO reflecta modul in care abordam fiecare provocare noua prin conturarea valorii inovatiei: “O organizatie care nu inoveaza mereu, mai devreme sau mai tarziu va muri”.

TOP